KringelZ

Kringloopwinkel

Over KringelZ

Dirk, de hoofdinitiatiefnemer, is zijn baan kwijt geraakt na een periode van lang ziek zijn. Re-integreren was niet mogelijk en hij start het bedrijf op vanuit een uitkeringssituatie. Omdat Dirk weet wat het is om lang ziek te zijn en geen mogelijkheid te hebben voor re-integratie, hoopt hij mensen die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt een plek te kunnen bieden bij KringelZ. Vrijwilligers en stagiaires kunnen begeleid worden bij KringelZ, met als doel door te kunnen stromen naar een reguliere baan.

Wat doen wij

In ons bedrijf zamelen wij gebruikte meubelen en huisraad in. Sommige gebruikte goederen kunnen na eerst te zijn schoongemaakt direct de winkel in. Spullen waar iets aan mankeert worden door ons waar mogelijk hersteld. Verder zijn wij gespecialiseerd in het upcyclen van meubelen en huisraad.

Binnen KringelZ is een aantal creatieve vrijwilligers steeds bezig hun idee├źn uit te werken om gebruikte spullen weer een nieuw leven te geven.

Dat kan zijn door goederen zo te restylen dat ze weer uitermate geschikt zijn voor waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren, maar met een heel nieuw en modern uiterlijk. Ook kan het zijn dat artikelen een heel ander gebruiksdoel krijgen dan waar ze ooit voor gemaakt zijn. Bezoek daarom regelmatig onze winkel, we hebben wekelijks weer nieuwe voorraad.

Het leuke van dit concept is dat je eigenlijk nooit dezelfde spullen bij ons ziet staan, elk meubel is weer anders. Ook maken we zelf nieuwe trendy meubels, deels ook weer van gebruikte materialen. Door deze manier van werken en inrichten dragen u en wij veel bij aan het milieu.